Basecom

Site Surveys & advies

Slecht of geen mobiel bereik heeft verschillende oorzaken

Bijna 80% van de communicatie met smartphones vindt plaats vanuit gebouwen. Heel logisch, maar binnen is niet de plaats waar de omstandigheden van nature optimaal zijn. Door de verplichte hoge isolatiewaarden van nieuwe gebouwen wordt het signaal namelijk geblokkeerd. En bij de bouw van nieuwe gebouwen wordt zelden rekening gehouden met mobiele bereikbaarheid.
Ook bij oudere gebouwen kan het bereik slecht zijn, wanneer het gebouw ver van een 4G- of 5G-mast ligt. Vooral in buitengebieden komt dit vaak voor.

Ervaart u een slecht bereik binnen uw gebouw? Dan is een site survey vaak een slim startpunt. Een uitgebreide site survey of 4G/5G QuickScan (ook 2G voor IoT-toepassingen) geeft aan of en welke SmartDas-oplossing binnen uw gebouw gewenst is.

Site survey 4G en 5G (2G is ook mogelijk)

Met een site survey brengen we de signaalsterkte en -kwaliteit in kaart. Dat kan voor een specifieke provider, maar ook voor alle providers.

Onderdeel van een site survey is een uitgebreide looptest. Dit heeft niets te maken met een coopertest of shuttlerun. Bij een looptest loopt onze testengineer een route door uw gebouw. Daarbij verzamelt hij informatie over de kwaliteit van het mobiele signaal.

Na zijn route worden deze gegevens geprojecteerd in de plattegrond van het gebouw. Zo kunt u snel en duidelijk zien waar het bereik onvoldoende is. De rapportage laat ook zien welke providers goed, en welke minder goed scoren. Extra voordeel van een site survey is dat bij een aanbesteding aanvullende dekkingseisen kunnen worden opgenomen, met het rapport als handvat.

Quick scan

Onze testengineer loopt hierbij door het gebouw met een RF-tester. Deze meting geeft een goede weergave van de dekking. De gemeten signaalwaardes worden in getallen ingetekend in de plattegrond. Met een legenda wordt inzichtelijk waar het mobiele bereik aan de grenswaarden voldoet. Dit type meting is vooral geschikt voor intern gebruik en een snelle en voordelige manier om te beoordelen of verbetering nodig is.

Veelgestelde vragen

Een uitgebreide survey met rapportage is er vanaf € 1.500,-. Een quickscan is er vanaf € 450,-.

De prijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte, het soort gebouw en het aantal providers dat we moeten meten.

In de regel ontvangt u de site survey inclusief rapportage binnen tien werkdagen na het meetmoment.

offerte site survey/signaal meting    Geïnteresseerd in een signaalmeting of een adviesgesprek?

    Wij werken onder andere voor: