Basecom

Gebruik van repeaters

GSM & UMTS & LTE REPEATERS

Volgens het Agentschap Telecom (Agentschaptelecom.nl), dient de gebruiker van een GSM, UMTS of LTE toestemming te vragen aan de desbetreffende operator omdat deze de vergunninghouders zijn van de GSM,UMTS & LTE frequenties. Gebruik van repeaters zonder deze toestemming kan worden geschouwd als illegaal zenden. Het agentschap kan de gebruiker een waarschuwing geven en in het slechtste geval een boete opleggen. Dit gebeurt in de regel bij het veroorzaken van verstoringen (interferentie) in de netwerken.

SMARTREPEATERS.

Onze nieuwe SMARTrepeaters zijn de eerste generatie wideband repeaters die echt 100% storingsvrij werken. Zelfs als de repeater niet goed wordt geïnstalleerd kan deze geen storing veroorzaken. Bij wijzigingen in de netwerken  past de SMARTrepeater zich automatisch aan, Wanneer het buitensignaal te sterk wordt gaat de repeater automatisch uit. De SMARTrepeaters hebben een “slaapstand” waardoor ze alleen werken wanneer een gebeld wordt. (dit is zichtbaar gemaakt met een LED). De SMARTrepeater is in de EU ontwikkeld en geproduceerd. Op een SMARTrepeater zitten geen knoppen of dipswiches, inregelen doet de SMARTrepeater volledig automatisch.

GOEDKOOP = DUURKOOP

Goedkope Chinese repeaters veroorzaken zeer regelmatig (ernstige) verstoringen in de netwerken zonder dat dit voor de gebruiker zichtbaar is. Ten onrechte wordt de CE markering als kwaliteits keurmerkt gebruikt   “Top Quality,  CE Approved”  en  “Storingsvrij. CE! Certificaat” is onzin en regelrechte misleiding. Deze repeaters zijn te herkennen aan de lage prijs en aan dipswitches. “Domme” repeaters moeten handmatig worden ingesteld en reageren daarom niet op wijzigingen in het netwerk.

Wilt u beter mobiel bereik in uw gebouw?

Wij inventariseren graag de behoeften van uw organisatie.

Wij werken onder andere voor: